Velkommen

I FDF møder vi børn og unge med fantasi, fællesskab og en kristen holdning til livet. Vores kerneaktiviteter er bl.a. friluftsliv, musik og leg.

FDF Landslejr 2016 – en oplevelse rigere!

01.09.2016

Gummistøvler, regntøj, store presenninger, spader, flis i lange baner - og leg, masser af leg!


FDF Landslejr 2016 – en oplevelse rigere!

01.09.2016

Gummistøvler, regntøj, store presenninger, spader, flis i lange baner - og leg, masser af leg!


Så kort kan man beskrive FDFs Landslejr 2016, der fandt sted i uge 27 og 28 på Sletten ved Julsø. En helt fantastisk – våd – oplevelse, men også en oplevelse, som deltagerne aldrig vil glemme. For sådan er det med Landslejre – uanset hvor gammel man bliver, så husker man dem! Man husker måske nok en masse vand efter lejren i år – men også en masse lege, for det har været det, der har været det ultimative tema på Landslejren 2016 – LEG! På lejren var der lavet nogle lege-stationer, hvor man altid kunne komme i gang med en leg! Man kunne også kigge ind til naboen og invitere til en gang leg – måske et spil Pløk i den våde jord (hvilket er en helt klar fordel, når man spiller Pløk).

 

FDF Grenaa deltog med næsten 40 børn, unge og lidt ældre FDF’ere i det gule rige. De boede blandt andet sammen med gode naboer fra Lyngby-Trustrup og fra Kolind i Fidusen. Fidusen var navnet på den ”by”, som Grenaa residerede i - alle rigerne og byerne lå i Molevitten, som var navnet på hele Landslejrens område. 

 

Når man flytter ”ud” af Danmark og ind i det gule rige, er det altid rart at kunne komme i kontakt med omverdenen  (og ikke mindst forældre og veninderne derhjemme)! Og i denne sommer fik  deltagerne på Landslejren hjælp fra en af vores sponsorer, der sørgede for, at der altid var strøm nok til alle. Det lykkedes os nemlig at anskaffe 5 stk. USB ladestationer med 12V udtag til bilen, som vi kunne tage med på Landslejr. Med en ladestation kunne vi nemt oplade børnenes smartphones, som flittigt blev brugt i løbet af lejren til de forskellige løb og til at kontakte mor og far, når der var spændende at fortælle eller når savnet blev for stort. Hver af de 5 ladestationer har 4 kraftige USB udtag, som gør at vi nemt kan oplade 4 smartphones eller 4 tablets på samme tid. Dette betyder, at vi også fremover har masser af strøm med, når vi tager på lejr med FDF.

 

Udover de fem riger og en masse byer med mere eller mindre mærkelige navne, var der også plads til Senior City, hvor de store FDF’ere (+14) boede. Her havde Grenaa fire deltagere, alle unge mænd, der dog måtte forbi ”hovedkredsen” en gang imellem for at blive tørre. Man havde nemlig placeret Senior City på et fladt areal neden for nogle bakker, som der findes en del af på Sletten (FDFs eget skovområde lige ved siden af Himmelbjerget). Med vand i alle teltene – var det rart at kunne få et fodbad og tørre sokker hos tanterne i Fidusen!

 

FDF Grenaa var også leveringsdygtige i en flok musikere, der spillede med i FDFs Landsorkester – og de andre små orkestre, som blev dannet ud af det store i løbet af lejren! Landsorkesteret består af musikere fra hele Danmark, der til dagligt sidder som nogle af de bedste i deres respektive kredse – og de spillede fantastisk godt! De spillede blandt andet til de store lejrbål og til den store fællesgudstjeneste. Søndag, der var den absolut største besøgsdag for forældre og FDF’ere, der ikke var med på lejr, gav de også prøver på deres store repertoire på Torvet i Molevitten.

 

Landslejren havde også sin egen revy – hvor der deltog en enkelt FDF’er fra Grenaa samt en ikke-FDF’er – begge i orkesteret, der var en integreret del af revyen. En revy, der blev lavet som et pusterum for lederne – og denne gang med en suveræn opsætning af Les Miserable – FDF The Musical – version! Det var super godt!

 

Ankomsten til Landslejren skete for FDF Grenaas vedkommende torsdag i uge 27 – alle samlet i én bus, venligst sponseret af Djurslands Bank og Sparekassen Djursland. Hele flokken ankom til en næsten færdigbygget lejr, idet et par af lederne var draget i forvejen for at begynde opbygningen. Således næsten på plads – var der masser af tid til at se på, opleve og gøre klar til det store lejrbål, hvor Dronning Margrethe åbnede lejren officielt. De følgende dage gik med LEG, LEG, LEG!

 

Sommerferien er nu slut og den nye sæson i FDF er i fuld gang. Som vanligt skal vi nyde udelivet, lege og lære. Vi har også anskaffet os en bærbar DVD afspiller, som vi flittigt vil anvende, når vi skal vise noget på ”storskærmen” i FDF Huset. Vi har tidligere været nødt til at låne os frem, når behovet opstod, men nu har vi vores helt egen bærbare DVD afspiller. Det betyder, at vi nu kan vise videoer, som børnene selv laver, vise billeder fra hverdagen og lejrene samt se film sammen med børnene uden at det skal planlægges i forvejen. Så når regnen vælter ned og der stod bål på programmet,  kan vi sætte os godt tilrette og se en film. Vi kan også nemt have den med på lejr, da den har to timers batteritid.